Κορινθία

Δημοφιλείς προορισμοί στην Κόρινθο

  • Ζητείστε μια προσφορά για απλή μετάβαση στα σημεία ενδιαφέροντος, ή για μεταφορά με αναμονή και επιστροφή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας!

  • Παρακαλώ σημειώστε οτι ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑΓΟΙ, και δεν μπορούν να σας συνοδέψουν στους αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία. Στη περίπτωση που επιθυμείτε ξενάγηση, επιλέξτε αδειοδοτημένο απο τον ΕΟΤ ξεναγό, εμείς μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε μόνο για τη μεταφορά σας προς και απο τα σημεία ενδιαφέροντος.
  • Τα σημεία ενδιαφέροντος σε αυτή τη σελίδα βρίσκονται με κόκκινο χρώμα στον παρακάτω χάρτη. Εστιάστε στα σημεία να δείτε λεπτομέρειες.

  


Δείτε εδώ βίντεο απο αυτούς

τους προορισμούς:

1) Ισθμός της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι διώρυγα η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880-1893 έχει μήκος 6.346 m, πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 m, στο βυθό της 21,3 m, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 m. Ο Ισθμός της Κορίνθου ήταν στο παρελθόν στρατηγικό σημείο και για το λόγο αυτό είχε κατασκευαστεί τείχος ήδη από τους αρχαίους χρόνους, το οποίο είχε διατηρηθεί μέχρι τους Βυζαντινούς χρόνους (Εξαμίλιον). Μεταξύ του τείχους και του περιβόλου υπήρχε ο δίολκος, οδός μέσω της οποίας μεταφέρονταν εμπορεύματα και μικρά πλοία για να αποφευχθεί ο περίπλους της Πελοποννήσου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


2) Αρχαία Κόρινθος

Η Αρχαία Κόρινθος ήταν σημαντική πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας. Έλεγχε μία περιοχή που αντιστοιχούσε στα ανατολικά του σημερινού νομού Κορινθίας και στα βορειοανατολικά του νομού Αργολίδας.Η αρχαία Κόρινθος έλεγχε την νευραλγική θέση του Ισθμού και αποτελούσε το σημαντικότερο εμπορικό κόμβο του αρχαίου κόσμου, μέχρι να απειληθεί από την Αθήνα. Η Κόρινθος θεωρούταν η πλουσιότερη πόλη του αρχαίου κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


3) Ακροκόρινθος

Ο Ακροκόρινθος είναι απότομος βράχος ύψους 575 μέτρων που δεσπόζει στην πεδιάδα της Κορίνθου. Στους βόρειους πρόποδές του ήταν χτισμένη η Αρχαία Κόρινθος. Λόγω της μορφολογίας του, χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια ως σκοπιά που αναδείχθηκε σε κάστρο (Ακρόπολη), από το οποίο και εποπτευόταν κάθε τυχόν επιδρομή από την Στερεά Ελλάδα ή από τη θάλασσα. Η είσοδος στο κάστρο Ακροκορίνθου είναι από τη μεσημβρινή (δυτική) πλευρά, αθέατη από την πόλη, στην οποία οδηγεί ένας και μοναδικός ανηφορικός δρομίσκος, σε μερικά σημεία του οποίου είναι λιθόστρωτος και σε κάποια λαξευμένος στο βράχο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


4) Διάπλους της διώρυγας της Κορίνθου

Σας μεταφέρουμε στην προβλήτα οπου γίνεται η αναχώριση του πλοίου και σας περιμένουμε να επιστρέψετε για να συνεχίσουμε την εκδρομή μας στα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος στην Κορινθία.

Από τον Απρίλιο του 2010, το πλοίο «ΑΡΓΩ», εκτελεί καθημερινά περιηγητικούς πλόες στο κανάλι, προσφέροντας στους επισκέπτες της Διώρυγας μια ανεπανάληπτη εμπειρία και την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά το επιβλητικό τοπίο και τα γαλήνια νερά του Ισθμού, που συνθέτουν αυτό το θαύμα κατασκευής του 19ου αιώνα. Το «ΑΡΓΩ», αποτελεί ένα μοντέρνο σκάφος μήκους 24μ με χωρητικότητα έως 196 ατόμων. Συνοδεύεται από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και διαθέτει μπάρ έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι πιθανές ανάγκες των επιβατών κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Τα δρομολόγια είναι καθημερινά, κάθε πρωί, διάρκειας περίπου μιας ώρας, και η συχνότητά τους εξαρτάται από το μέγεθος της διέλευσης επισκεπτών.

Στην τιμή της εκδρομής δεν συμπεριλαμβάνονται τα εισητήρια του πλοίου. Ρωτήστε μας να σας ενημερώσουμε για τις τιμές των εισητηρίων, την διαθεσιμότητα και τις ωρες αναχώρισης.


5) Κόρινθος (Νεα πόλη)

Η σύγχρονη πόλη, όπως ανοικοδομήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, διαθέτει άριστη ρυμοτομία με κάθετες οδούς, που όλες οδηγούν προς τη θάλασσα. Το βορειότερο τμήμα της πόλης, ο λεγόμενος Συνοικισμός, έχει σχετικά άναρχη δόμηση, καθώς διαμορφώθηκε σταδιακά και χωρίς οργανωμένο σχέδιο με την αθρόα έλευση προσφύγων που ακολούθησε τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πολιούχος Άγιος είναι ο Απόστολος Παύλος. Ο ομώνυμος μητροπολιτικός ναός δεσπόζει μέσα σ' έναν πανέμορφο κατάφυτο προαύλιο χώρο, στο κέντρο της πόλης. Στο Συνοικισμό κεντρική εκκλησία είναι αυτή της Παναγίας. Το κέντρο, σε μεγάλο βαθμό πεζοδρομημένο, συγκεντρώνει τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα. Αξιοπρόσεκτα είναι το Δικαστικό Μέγαρο και το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας. Η κεντρική λεωφόρος - Εθνικής Αντιστάσεως - οδηγεί στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (γνωστή στους ντόπιους ως Φλοίσβος) με το άγαλμα του φτερωτού Πηγάσου, συμβόλου της πόλης. Σημείο αναφοράς αποτελεί η παραλία "Καλάμια" με πλήθος χώρων εστίασης και διασκέδασης και οργανωμένη παραλία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


6) Αρχαία Δίολκος

Η Δίολκος ήταν ο ειδικής κατασκευής πλακόστρωτος δρόμος που συνέδεε τις δύο άκρες του Ισθμού της Κορίνθου και πάνω στον οποίο σύρονταν κατά την αρχαιότητα από δούλους τα πλοία από τον Κορινθιακό στον Σαρωνικό Κόλπο και αντίστροφα. Είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή η σκοπιμότητα και η σπουδαιότητα αυτής της κατασκευής για το εμπόριο των αρχαίων Ελλήνων, αφού απάλλασσε τα πλοία από τον πολυήμερο τότε περίπλου της Πελοποννήσου και από τους αντίστοιχους κινδύνους, κυρίως από το πέρασμα των πολυτάραχων ακρωτηρίων Μαλέα και Ταινάρου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το Wikipedia link.


7) Κεγχριές (Αρχαίο λιμάνι)


Ηταν το 2ο λιμάνι λιμάνι - επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου, όπου επίσης εφαρμόστηκαν πρωτοποριακές μέθοδοι κατασκευής λιμενικών εγκαταστάσεων. Και σ' αυτό υπήρχαν δύο τμήματα, το εμπορικό και το πολεμικό. Πήρε το όνομά του από τον Κεγχρία, δίδυμο αδελφό του Λέχη, γιό της Πειρήνης και του Ποσειδώνα. Αυτό το λιμάνι ήταν εν μέρει φυσικό, καθώς είχε βόρεια και νότια ακρωτήρια, και εν μέρει τεχνητό, αφού στην προέκταση των ακρωτηρίων κατασκευάστηκαν δύο κυματοθραύστες - μώλοι σαν πέταλο, ύψους περίπου 30μ από τον πυθμένα της θάλασσας, που δημιούργησαν μία μεγάλη λιμενολεκάνη, αφήνοντας μία είσοδο πλάτους 120μ. Το μεγαλύτερο πλάτος του λιμανιού ήταν 280μ και η μεγαλύτερη απόσταση από τον κεντρικό μώλο έως τους κυματοθραύστες της εισόδου 210-215μ. Στην ΒΑ πλευρά, κατασκευάστηκε προβλήτα πλάτος 17μ και μήκους 106μ και απέναντι άλλη προβλήτα ίδιου περίπου πλάτους και μήκους 170μ. Στην περιοχή σημειώθηκε ταυτόχρονα καθίζηση της ξηράς και ανύψωση της θάλασσας, με αποτέλεσμα τα μεν ρωμαϊκά κτίσματα να είναι στο επίπεδο της θάλασσας, τα δε αρχαϊκά και κλασικά, κάτω από αυτό. Έχουν διενεργηθεί εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές στο λιμάνι και έχουν αποκαλύψει πλήθος πληροφορίες και πολλά ευρήματα, με πιο σπάνιο σειρά πινάκων από υαλοθετήματα (πρόδρομο των σημερινών βιτρώ), που φυλάσσονται στο Μουσείο της Ισθμίας. Στο λιμάνι, πλέον των πολύ εκτεταμένων αποθηκών, καταστημάτων και δημοσίων κτηρίων, που είχαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά τη ρωμαϊκή εποχή, ανακαλύφθηκε ναός της Αφροδίτης, της Ίσιδας, καθώς και παλαιοχριστιανικοί ναοί. Από το λιμάνι αυτό ο Απ.Παύλος ταξίδεψε στην Ρώμη κατά τις μεγάλες περιοδείες για την διάδοση του Χριστιανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκευτείτε αυτο το link.


Ενημέρωση κόστους - Παραγγελία

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.